söndag 23 mars 2014

Min Trädgårdshelg

Helgen skulle vi från början spenderat i Karlstad men då det blev inställt började en "att göra"-lista för lite härligt trädgårdsarbete ta form i mitt huvud. Just nu finns det ju en hel del att ta sig för i trädgården: buskar behöver klippas, pelargoner planteras om, fruktträd och bärbuskar gödslas med vedaska, löv och pinnar behöver krattas upp och jag har en hel del fröer som gärna skulle ta plats i en kruka med jord mm mm. Men större delen av helgen pockade en kolikdrabbad liten shettis på min uppmärksamhet. Som tur är var det ingen allvarlig kolik och shettisen svarade bra på veterinärens behandling. Jag hann med att ta kort på nya rabatten från förra sommaren och kan konstatera att den ser helt okej ut:
Anagrambräckans bladrosetter har hållit sig gröna hela vintern och aklejan och den vita blågullen spirar fint:
Ska bli spännande att se hur allt tar sig, växer ihop och hur bra växterna gör sig tillsammans. Det roliga i den här rabatten är att den i grund och botten utgörs egenuppdrivna plantor.

Idag hann jag i alla fall gå ett litet varv med en hink med aska från kaminen. Träaska innehåller mycket kalium och rekommenderas till fruktträd och bärbuskar då det är bra för blombildning och fruktsättning. Pionerna och rosorna fick också ett litet askmoln:) Sedan blev det ett litet röj med sekatören bland skogshallonen som växer i ett hörn av trädgården som gränsar mot hästhagen och det jag kallar lövsalen (som är en dunge av främst hassel och skogslind). Här finns mer att önska milt uttryckt: men så trist det skulle vara om allt var färdiganlagt och pedantiskt:))