onsdag 21 januari 2015

Gamla träd


Nej, detta blev inte stormen Egons verk. Jag hann före med att ta ut en trädfällare som fick såga ner min älskade björk, men det var på håret, då trädet fälldes på förmiddagen och Egon kom på kvällen. Stammen var ordentligt murken på flera ställen så det känns skönt att björken är fälld. Kommer säkerligen gynna våra grönsaksodlingar som ligger strax intill. Och jag slipper oroa mig för att trädet ska ramla rätt på stallet vid varje storm. Trots det kommer jag sakna min fina björk. Kommer aldrig glömma vinterkvällen när jag efter att ha matat hästarna såg att varenda gren var frostbelagd och belysningen på trädet gjorde allt till ett gnistrande silverskådespel.

Den gamla björken är inte det enda trädet som gör att jag inte riktigt kan sova stormiga nätter. Väldigt nära huset har vi den här linden:
Som jag också tycker otroligt mycket om och som alla tycker ska sågas ned när den kommer på tal.
Så i förra veckan hade jag ute en trädspecialist från Arboteket i Linköping för lite rådgivning och offert. Troligen blir det en fördjupad bedömning med uttag av en borrkärna för att undersöka klykan där stammarna går ihop som är en risk. Vi får se vilket öde linden har att gå till mötes. Den klarade i alla fall Egon fint...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar