onsdag 26 december 2012

God fortsättning från Arthur...

Lagom till jul utökades vår skara djur här på Haga med en Arthur. En riktigt fin julbock som tappert står vid entrén och välkomnar oss i ur och skur. Och enligt svärmor som införskaffat honom har han ett rejält stålskelett och bör kunna återuppstå år efter år. Det har varit lite skralt med trädgårdande här på sistone. Rådjurspår satte dock fart på mig så våra små fruktträd fick i all hast varsitt blått nätmoln. Kanske i sista stund för imorse såg vi både rådjur och älg (fast inte så nära som i trädgården som tur var).
Hmm, hur länge gungar barn egentligen i sina gungställningar? Vår brun-beiga gungställning skulle för länge sedan förnyats med lite färg - kanske vit och lindblomsgrön men det har som synes inte blivit av. Fick just en tanke som kanske har lättare att bli av - sätta någon klängväxt som får hjälpa till att försköna den fula gungställningen, kanske den brokiga japanska humlen som jag såg när jag ögnade fröer på rara växter tidigare idag... 

Som sista julpynt dagen före julafton fick det bli lite tallris i zinkkorgarna... nu när julen är avklarad börjar trädgårdslusten komma krypande igen. I januari ser jag framemot att köpa lite nya krukväxter, beställa lite fröer och planera för trädgårdsåret 2013.

Ha en fortsatt skön julledighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar