söndag 26 februari 2012

Mellan issörja och skridskobana



Gårdagen var härligt vårig med sol och plusgrader - lite kall vind- men ändå sol och plusgrader. Vår trädgård som till största del ligger under vatten bjöd på en härlig issörja, i alla fall i barnens tycke. Finns det något halkigare än is med vatten på? På flera ställen gick det hoppa sönder den decimetertjocka issörjan och plaska på och kana runt. Så idag var det ganska skönt att det åter var fruset och sörjan förvandlats till skridskobana. Men trots att det är väldigt mycket skönare att komma in efter en utedag med torra och rena barn längtar jag efter plusgrader och gegga och att våren ska sätta igång ordentligt.

Dagen har ägnats åt att plocka pinnar, kratta löv, göra fint i trädgårdsförrådet till stor del höstsysslor som inte hanns med men som är helt okej att inleda säsongens trädgårdsarbete med. Har spanat efter vårtecken, men tyvärr kommer allt igång lite senare hos oss. Det var extra tydligt idag när allt höll sig fruset hela dagen och gick man några hundra meter bort så var grusvägen tinad och solen kom åt att värma riktigt skönt. Tur att jag kom förbi blomsteraffären i fredags och har lite fina vårblommor inne i alla fall...

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt, den där första känslan av att nu är det vår! :) Vi har också ägnat oss åt att göra lite vårfint i vår lilla trädgård i helgen samt funderat över vad som kan passa i den skuggiga rabatten. Tror vi kom fram till att halva i stort sett är helskugga och halva är halvskugga... Hehe, Inte ska det vara lätt inte ;)

    SvaraRadera