lördag 21 april 2012

Blommande bord mm


Idag har det hänt en del i trädgården. Av alla "projekt" som är igång just nu blev i alla fall något slutfört och det är kvarnbordet som fick en saxifragaplantering. Under mossa och gräs fanns en jättefin vågig stenskiva. Frågan är i och för sig om projektet kan räknas som färdigt för när det fina vågmönstret uppenbarade sig fick jag en ny bild i huvudet där bordet i de djupa skårorna har krypande backtimjan. 

Vi har även tagit en match med staketet och nu är "grunden" uppe och rödmålad en gång. Kvar att göra är att köpa, såga, måla och sätta på de ca 350 ribborna så att det blir ett riktigt Emil i Lönneberga-staket.   På jordkällaren har den första tulpanen visat sig...

Blommar just nu gör även en fläckig lungört som finns i min lilla rabatt vid parkeringen tillsammans med några funkior. Detta är en perfekt kombination för funkiorna är både sena och ger upp snabbare än vad lungörtens fina blad gör. Så på inköpslistan står absolut fler fläckiga lungört.


3 kommentarer:

 1. Ditt bord är riktigt läckert! Fint med mittplanteringen.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket bord, wow! Staketbygge är drygt som bara den men ack så fint fint det blir när det är klart. Heja! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Oj vilken skillnad det blev, tjusigt! Undrade just hur långt våren kommit uppe hos er. Här är det mesta på gång, tulpanerna har varit uppe ett bra tag nu, på promenaden i helgen gick vi i ett hav av vitsippor, knopparna på buskar och träd börjar brista. Det är så härligt när allt bara blir grönare och grönare!

  SvaraRadera