söndag 27 maj 2012

Härliga liljekonvaljtid

... kan trädgårdslivet bli bättre? Den här helgen har väl alla fått sitt lystmäte, underbart väder som gjort för att leva trädgårdsliv. Här på Haga har det grillats, klippts gräs, ätits rabarberpaj, vattnats krukor och rabatter, planterats, såtts fröer i de sista odlingslådorna mm mm. Det kliar i fingrarna och det rycks ogräs i tid och otid.

Barnen har badat i sin lilla pool och några korta stunder har jag legat i solstolen med en trädgårdstidning.
Jag är ingen expert på sticklingsförökning men läste för ett tag sedan att det ska vara lätt att föröka basilika med sticklingar. En liten basilikakvist hamnade genast i en äggkopp och nu hade det utvecklats en hel massa rötter... Så igår kväll i väntan på schlagerfestivalen fick den komma i jord i en liten kruka. Blir spännande att se om den växer till sig.

Liljekonvaljer hör till mina absoluta favoriter och jag är så lycklig över att de växer vilt i både trädgård och hästhage. En bukett med liljekonvaljer hann jag oxå plocka innan schlagern... Jag gillar när det är mycket grönt bland de vita klockorna och blandade upp med lite vildväxande strutbräken (?)...Har helt enkelt haft en underbar trädgårdshelg och trädgårdsnörd som jag är är jag glad att det var förra kalla helgen som vi var iväg och campade...

1 kommentar:

  1. Längtar efter att få ta tag i vår trädgård. Blir avundsjuk när jag hör hur mkt härligt du fått gjort i trädgården denna helg! :)

    SvaraRadera